torek, 23. februar 2010

Album za slike


Dobila sem naročilo, da naredim album za slike za 18.rojstni dan. Imela sem dokaj proste roke, edine "zahteve", ki so bile da album ne sme vsebovat roza barve in, da mora imeti album 3 sklope (družina, šport,zabava) po 10 strani za fotke.
Mislim da mi je zdeva kar lepo uspela, ker namenoma nisem naredila preveč "kičipiči". Upam, da bo tako naročnici kot slavljenki všeč.

Moram pa takoj zdajle v Antusu naročit razrez papirja za stranice, da mi pri naslednjem ne bo treba rezat "na roke". Sem imela doma namreč kartončke dimenzije 20x20cm, ki sem ji potem z giljotino rezala na 14,5x14,5cm. Platnice so namreč velikosti 15x15cm.




sreda, 17. februar 2010

Vse najboljše za 6. rojstni dan

V soboto praznuje moj nečak Gaj in ker je že velik fant se spodobi da dobi voščilnico. Seveda ni treba posebej poudarit, da je strašen oboževalec Strele McQueen in to v vseh oblikah in velikostih. Tudi darilo bo na to temo, če je mogoče kdo pomislil, da bo kaj drugega :)
V prazen del pod 6-ico pride še voščilo, potem pa še zapakiram v kuverto in jutri pošljem, ker ob sobotah v Zapotoku poštar ne nosi, tako da bo voščilnica pač en dan prej prispela do njega.
Sem pa uporabila "easel card" tehniko malo posenčila robove, ime ter 6-ico embosirala in jo nalepila z 3D blazinicami.

nedelja, 14. februar 2010

Izzivi na Valentinovo

Kljub moji depresiji v zadnjem času sem se odločila, da sperejmem izziv, ki sta ga razpisali Hali in Marika.
Tule je najprej poročna voščilnica v obliki torte.....
....pa še notranjost
Pa še "mini album" za slikice ki ga lahko spravimo v vasko torbico, saj je velik 10x10cm.....
......pa še notranjost
No mogoče me kakšen tak izziv tudi v bodoče "prisili" k ustvarjanju



sreda, 10. februar 2010

10.februar....

Tele zime imam za letos dovolj!!! Na današnji dan pa še posebej...
Danes sem kidala že ob 6h predno sem šla v službo in, ker me je parking do popoldan celo počakal sem kidala še, ko sem prišla iz službe. Ampak, ker še kar veselo sneži mislim, da se čez kakšni dve uri kidanje ne bo nikjer več poznalo. Pri nas namreč nikoli ne plužijo, sosedje pa seveda najraje parkirajo tam kjer je skidano...pa ne z njihovim trudom :(
Ja tako je, če živiš v bloku....
Ker bo menda snežilo še do konca tedna, bom po vsej verjetnosti jutri in v petek do službe šla peš...pol ure rekreacije navsezgodaj menda niti ni tako slabo???
Ah, pa tako rada sem imela včasih 10.februar......
Vse najboljše B....424

nedelja, 7. februar 2010

Vaja dela mojstra

Tako vsaj pravijo. In mogoče bom tudi jaz kdaj mojstrica v izdelavi knjigic :)
Kljub temu, da me zadnje dni neznosno boli hrbtenica, roke pa so tako marvljinčaste kot, da imam v njih cel garnizon mravlej, sem vseenu uspela naredit tele 3 knjigice.
Zgornji dva sta klasična ovitka s post it blokcem, spodnja pa je nastale pravzaprav danes po kosilu, ko je moja sestrica izjavila, da biona pa včasih rabils tudi kakšen mini rokovnik, da si kaj zapiše. Seveda v mini izvedbi. Tako je nastal vzorčen model in upam da ji bo barva všeč ker črka N pomeni Nina in ne Nena :)
No tole je pa še notranjost.Pri prvem sem kar nekaj časa iskala sv. moder kartonček za notranjo stran platnic, ri ostalih dveh sem pa malo sprobavala sizzixa :)

Zdaj moram pa čimprej poklicat "mojo" zlato Silvo, da ji naročim če mi lahko še priskrbi kartončke za platnice in pa narezane lističe za blokce...hm po možnosti še kakšne črtaste :)

sobota, 6. februar 2010

Vse najboljše

Ne ne nihče ne praznuje :)
Med pospravljanjem sem namreč našla osnove za škatlice in se spomnila, da sem enkrat naredila celo torto. Namesto biskvita in čokoladne kreme, so v teh koščih sladki bonbončki. Tole je lušna ideja za kakšno praznovanje(rojstni dan, poroka), ko lahko goste ob prihodu/odhodu obdaruješ z mahno pozornostjo.
Zdaj moram pa pobrskat še po računalniku, ker vem da je nekje varno spravljena osnova, ki jo lahko potem lahko po svoje oblikuješ v Corel draw programu......
No tole sem jaz enkrat dobila na eni spletni strani:


sreda, 3. februar 2010

Ah ta roza barva...

No če je roza sizzix in BIA, pa naj bo še moja prva knjigica :)
Včeraj sem se odločila da se spodobi, da vsaj preverim če zadeva dela in pa če sem dobro poslušala navodila, ki mi jih je dala D in, ki sem jih pogledala na proloženem CD-ju.
Seveda sem imela največ dela z izbiro papirja, ker mi je vsakega "škoda", no ampak na koncu sem izbrala tele rožice.....
....danes pa da je vse v stilu, kupila še roza post-it blokec. Se pa vidi da že nekaj časa nisem obdelovala platnic ker sem imela kar nekaj težav z voglački. No ampak vaja dela mojstra tako, da sem danes poleg roza kupila še moder, bel in zelen blokec in upam, da bom za vikend namesto kidanja lahko delala knjigice