sreda, 19. oktober 2011

Pariz 2011 8.del

No in za konec še en dokaz da je za mene Pariz kot bi bila doma :)
Evo tudi bicike(lj) imajo :)
Ok pri nijh ni novost pa verjetno se imenuje kako drugače.....nisem pogledala :)
No tele stopnice so bile pofotkane bolj za spomin in spomnita se jih Damjana in moja Tinča, tako da so to bolj "naša" znamenitost ;)


pa še ena zanimiva zadevica......tile keramični izdelki so zelo zelo dišali


se mi zdi super ideja za v kakšne omare ali manjši prostor.....


Tako to je za enkrat vse...mogoče bo kakšna objava spet decembra. Planiram namreč en novoletni shoping. Ampak kje je še december :)


nedelja, 9. oktober 2011

Poroka

Za nekoga nepozabno doživetje, za druge spet nekaj kar v današnjem času ni potrebno.
Jaz spadam v tisto drugo skupino.....
Ampak vseeno pa je treba kdaj pa kdaj poslati kakšno voščilo, ali pa pride naročilo za izdelavo vabil.
Tale je narejena v barvah obleke ženina in neveste.....
Tale pa je za moje pojme sicer čisto ok, samo ne vem kje pri vsem skupaj naj bi bil ženin :)

Nisem pa odkrivala nobene tople vode, ampak sem tako kot že tudi druge pred mano, ki so izdelovale podobna voščila in vabila, idejo vzela pri Valiti

petek, 7. oktober 2011

Pariz 2011 7.del

Dva popoldneva mojega dopusta sem namenila kmetovanju :)
Z Julianom smo šli v bližnjo vrtarijo, ker imajo med drugim tudi "samopstrežne njive"
Vzameš karjolo in se sprehodiš po polju in nabereš kar pač potrebuješ, pri izhodu pa ti stvari lepo stehtajo in plačaš. Na njivah se najde vse kar potrebuješ....od sezonske zelenjave in sadja do ozimnice.
Meni je bila to zanimiva izkušnja, saj kaj takega še nisem videla....razen pri nas vem, da lahko ponegod sam nabiraš jagode....
Cenik pred vstopom v vrtnarijo.....
celo rože so na kilogram :)


pa bučke.....


jagode so "na kolih" tako da se ne rabiš sklanjat ko jih nabiraš

malancane....

maline.....

po "napornem" kmetovanju pa je mojster Lojze skuhal čudovito kremno juho iz bučk, korenja, čebule in krompirja.....na koncu dodaš samo še malo smetane in trebušček je več kot sit ;)


Tudi juhe so ena od stvari, ki so po novem kar redno na našem krožniku, čeprav jih kuham brez Lojze-ta :(. No pa tudi s smetano sem imela nekaj težav saj kisla ni enaka tej, ki smo jo dodajali v Parizu. No na koncu sem našla nekaj podobnega v E.Leclercu

četrtek, 6. oktober 2011

6.oktober 2011

Lokacija: Strunjan, Slovenija
Datum: 6.oktober 2011

Ker za jutri menda napovedujejo 10°C, sem se v službi prav na hitro zmenila(na srečo imam zlatega direktorja), da imam danes dopust. Z mojo najljubšo otrokico sva jo mahnile v Strunjan.
Vreme je bilo prav poletno, saj naj bi na obali namerili 27°C.
Ko sva prispele v Strunjan pred hotel Krka, sem bila kar malo presenečena, saj je bil parking tako poln kot sredi sezone. Slika na plaži pa tudi podobna juliju ali avgustu, ko je poletna sezona na višku. Očitno nisem samo jaz hotela izkoristiti zadnjih toplih sončnih žarkov :)
No letos je bil moj morski dopust nekoliko manj radodaren z sončkom, ampak današnji dan je vseeno nekako popravil vtis junijskega dopusta....kar se vremena in kopanja tiče. Po horoskopu sem namreč rak(ov)ica.....mislim da morska ;) in, če se na dopustu ne naplavam in presončim sem nesrečna. Morje je namreč edini kraj, ki bi ga takoj zamenjala za meni tako ljubo Ljubljano......
Pogled na Piran....
pa še en.....


in pa dokaz, da sem danes 6.oktobra 2011 zares še plavala v morju :)





torek, 4. oktober 2011

Nekaj malenkosti....

iz Pariza....
Seveda sem poleg kuhanja tudi šopingirala. Ker se domov nisem mogla vrnit praznih rok, je vsak od mojih najbližjih in najdražjih dobil eno malenkost...tole so dobile moje "mravljice", pri katerih vsako soboto dopoldan dobim skodelico čaja in vsaj pol ure dobre družbe :)
...za vsako eno darilce......zapakirano v škatlicah, za ketere nožek je pripotoval iz Amerike že pred časom.

nedelja, 2. oktober 2011

Pariz 2011 6.del

No pa smo spet pri kuhanju......
Tole je bil en "golaž" po francosko kot sem ga jaz poslovenila :)
Na kocke narezano meso in na kolobračke narezano korenje se je nekaj ur opijalo v rdečem vinu.
hik.....


pred koncem kuhanja smo dodale še nekaj gobic in zadeva je bila več kot njami......


Seveda pa brez deserta ni šlo.......snežene kepe in vaniljeva krema


......takole je Lojze stepel in "skuhal" beljak


...takoj za tem je skuhal še vaniljevo kremo.....


....in vse skupaj je na koncu izgledalo takole.....polito s karamelo





O tem da že od prihoda domov ne stopim na vago pa ni treba pisat a ne? ;)

sobota, 1. oktober 2011

Pariz 2011 5.del

....ali kako Lojze kuha karamelno strjenko....
En dan je bilo na sporedu spet učenje z Lojzetom(beri Termomix-om). V Lojzeta sem se zaljubila na prvi pogleda ampak žal je fant trenutno za moj žep nedostopen :(
Po receptu je Lojze skuhal kremo.....hm le kam sem spravila recept????
v modelčke je bilo potrebno naliti karamelo.....tale je kupljena lahko pa se jo naredi tudi z Lojzetom






potem kremo naliješ čez karamelo



tole je sicer že tik pred serviranjem ampak tudi nalito v modelčke je zgledalo nekako takole, le da je bilo malo bolj tekoče



kuhanje nad soparo, prav tako dela Lojze



in pa še tik predno je šlo v naše želodčke....




No če bi DEDEK MRAZ ali BOŽIČEK res obstajala bi me letos po smrekico čakal Lojze...... ;)