torek, 21. februar 2012

Presenečenje v pločevinki

Končno sem se tudi jaz lotila "predelave" pločevinke. In ker je bilo darilo nemenjeno moškemu sem naredila malo bolj preprosto izvedbo.
Hip hip hip strašni trik.......v pločevinki se skriva...????? grah, koruza ali morda kaj sladkega???
Naj vam namignem, da sem iz nje predno sem zamenjala vsebino imela fižol :)

sreda, 15. februar 2012

Težave Petršilčkove mame.....

.....ali kako se celo življenje učimo :)
Danes je po 15 dneh potepanja moj potepin le prispel iz USA. No ampak za spremembo ga je tokrat nestrpno čakala tudi moja Tina, saj si je preko moje zlate testrične Bebe naročila kopalke Victoria´s Secret in na srečo sva celo izbrali pravo številko ;)
No ampak kopalke zdaj niso važne :) Jaz sem dobila spet nožke in seveda sem mogla takoj preverit kako in kaj....rečeno storjeno. Ampak kako zdaj te jaslice dobit ven iz nožka, ker so bile dobesedno "zabite". No po kakšne pol ure tuhtanja in matranja, mi jih je le uspelo nekako na enem vogalčku zbezat z olfo. OK jaslice so čudovite, ampak hudir to ne bo šlo, ko bo treba naredit 10 ali 20 voščilnic......
Pa se jaz spravim za računalnik in malo potožim mojim dragim prijateljicam......Hali mi takoj odpiše, da je treba med papir in nožek dat folijo za plastificiranje, Damjana mi v hecu reče, da sredi februarja se pač ne reže jaslic :)))
Potem pa jaz le malo "pogooglam" in najdem filmček, ki lepo prikazuje, da se priložena podloga nalepi na nožek. Jaz butara sem jo pa nalepila na hrbtno stran nožka v veri, da je to zaradi debeline nožka ha ha ha ha
No moja pokojna stara mama bi rekla: Živemu človeku se vse zgodi, mrtvemu pa jama
Res so moji nožki vsi trije novoletni, ampak zdaj ko vem kako zadeva deluje grem lahko hitro naročit kakšne nove....recimo velikonočne ;)



Vladuška verjetno zdajle poka od smeha, če tole bere, saj ima takih nožkov kar nekaj in ve kako se jih uporablja :)))

ponedeljek, 13. februar 2012

Tudi pri nas smo srčkasti

No tole je malo prej naredila moja Tina.....iz dolgočasne bele darilne vrečke, je nastala unikat vrečka za Valentinovo. V trgovini seveda niso imeli nobene pametne izbire, zato si je sposodila moj sizzix in nožke......

nedelja, 12. februar 2012

Ustvarjamo z najmlajšimi

Mislim da bo že kar 2 leti, od kar mi je nečakinja zavzeto kazala palčka-hranilnik. Seveda mi ga je kazala zato, da bi v njega vrgla kakšen kovanček, jaz pa sem si ga ogledovala, ker se mi je zdel zanimiv :)
No na koncu sva bili obe zadovoljni....Vita je dobila kovanček, ja pa sem si dobro ogledala kako je izdelan.
In ker vem da je kar nekaj ustvarjalk, ki imate majhne otročke, se mi je zdela tale ideja kot nalašč, da v teh mrzlih dneh zaposite svoje malčke.
Potrebujele le nekaj papirja, tulec od wc papirja, lepilo in barvo. Jaz sem naredila mušnico, lahko pa naredite tudi kakšnega palčka, hišico......


sreda, 8. februar 2012

Kulturni praznik

No, da ne bo kdo mislil da sem bila danes kaj kulturno aktivna :)
Nekaj malega sem sicer res naredila, ampak to ni bilo nič v povezavi s Prešernom.
Zjutraj sem najprej končno oddala kuvertico za USA, potem sem kot skrbna mama skuhala zdravo kosilo, seveda je po napornem kuhanju sledil malo daljši počitek. Plan je bil, da bom samo malo pogledala en kuharski program ampak mislim, da nisem prišla niti do tam, ko je bila pripravljena prva jed :).
Potem sem se odločila, da je treba nujno porabit ostanke fimo in nastali so tile trije obeski. Roza si je seveda naročila Tina za svoj vrat, ostala dva pa bosta upam, da kmalu dobila novo lastnico. Končno sem tudi lahko porabila trakove, ki jih imam doma menda že ene dve leti, edino po Murphyju mi je seveda manjkal kakšen črn, turkiz ali ciklam.

Sledilo je rezanje novoletnih motivov za našo mami, saj se je odločila, da si bo naredila nekaj zaloge za december :)
Ko sem že mislila, da je moj ustvarjalni dan končan, pa sta se mi na obisk najavila Matej in Tina. Tina namreč dela v vrtcu in je rabila nekaj štanc, da bo otrokom okrasila igralnico. Vmes sva narezali še nekaj grande srčkov in naredili šparovček iz rolice wc papirja......
Skartka moj dan je bil popoln. Jutri pa gremo spet novim zmagam naproti :)

nedelja, 5. februar 2012

Končno....

....mi je uspelo. No tale mraz ni ravno pisan na mojo kožo, ker mi privleče ven mojo revmo. Seveda potem, ko me boli vsaka kost posebej niti slučajno nimam volje po ustvarjanju, čeprav vem da bi mogla kaj naredit. Ampak tao pač je. No danes sem hotela svojo jezo do mojega avta, ki me je SPET pustil na cedilu, preusmerit v nekaj pozitivnega in nastal je tale obesek. Mislim, da ni slabo glede na moje današnje stanje in počutje.
Malo sem se sicer zafrknila z debelino valjanja obeska, ampak bo pa bolj vzdržljiv :)
No Hali upam, da mi boš dala pozitivno oceno ;)