sreda, 28. avgust 2013

Ko imaš prazne baterije....

...pa to opazijo vsi drugi samo ti ne. No to se je zgodilo meni. Ker letos še nisem bila na dopustu se mi je zgodilo to česar sem se bala. Na mojih baterijah se ne napisalo "low battery". In ker se mi to ni zgodilo prvič sem se nad vsem skupaj zamislila. 
Ampak za prvo silo je pomagalo Blejsko jezero, naslednje polnjenje pa sledi v soboto...juhej..no če me ne bo razočaralo vreme :(






ponedeljek, 19. avgust 2013

Spet je vse po starem

No po manjših zapletih sem danes obe tetke spravila na letalo za Pariz. So imeli eno skupino in jim je zmanjkal en sedež pa so hoteli našo Bebo preko Munchna poslat v Pariz par ur kasneje. No ampak na srečo se je vse srečno končalo, ker je nekdo iz skupine sprejel vračilo 150€ in šel on kasneje.

Jaz sem popoldan odspala nekaj ur, saj mi je spanca v teh dneh kronično primanjkovalo, zdaj me čaka spet moj stari ritem. Zjutraj služba, popoldan pa kot kaže kuhanje paradižnika, kot je razvidno iz fotke ;)
Ta teden sem sama svoj šef, naslednji teden bom skupaj z direktorjem zaključevala mesec potem pa od 31.8. do 8.9. na več kot zaslužen dopust!!!
Vsa leta sem sicer hodila v Salinero-Strunjan, ampak letos so se mi zamerili do konca in čez. za 3 nočitve brez zajtrka (ta je bil za doplačilo 7€) smo plačale apartma za 5 oseb 600€!! Seveda je bilo treba še vsak dan plačati ležalnik na plaži v višini 5€, zadnji dan pa smo imele do 12h parking gratis potem pa vsaka naslednja ura 2€. Da ne omenjam da je bil apartma na dan prihoda vseljiv ob 16h, na dan odhoda pa smo ga mogle zapustit ob 10h, kar pomeni da ti  vzamejo 2 dni. No me smo si sicer ta pravila nekoliko priredile ampak kot je napisala na mojem FB ena kolegica...to je bil rop pri belem dnevu!! Da o neprijaznosti ne govorim.
No upam, da vam je jasno da me tam ne vidijo NIKOLI VEČ, pa tudi vsem drugim zelo toplo odsvetujem dopustovanje tam.

Ampak začel se je nov teden in grem novim zmagam naproti ;)


nedelja, 11. avgust 2013

Uživanje v Ljubljani

Kot sem obljubila, vam pošiljam malo našega uživanja :)
Tole je iz Zvezde kjer smo ob sladkanju ugotavljale recept za tole "orehovo" torto.....hi hi dober izgovor a ne??
Drugače pa dneve preživljamo malo ob vodi malo v shopping centrih, pa ob obujanju starih spominov na otroštvo, ju3 pa pade še morje, vmes smo bile tudi na ljubljanskem gradu in do konca dopusta naša Beba mogoče še vidi kakšen Bled pa morda sprehod po stari Ljubljani. Trenutno ja namreč pri sorodnikuh v Mariboru pa bo mogoče tam videla kakšno znamenitost ;)


ponedeljek, 5. avgust 2013

Amerika in Francija v Sloveniji

Ja točno to se bo zgodilo jutri, ko bo na brniškem letališču ob 22.35 pristalo letalo iz Pariza.

Moji dve najljubši teti (ok testrična in teta) bosta prišli na obisk v Slovenijo....ena po 40+ letih, ko je kot mlada deklica s starši odšla v obljubljeno deželo, in ena, ki je rabila tudi dobrih 30 let da je spet prišla in zdaj prihaja redno vsako leto....letos je enkrat že bila in oktobra pride spet :)
Upam, da bo naša deželica "zastrupila" tudi mojo drago testrično Bebo in da njen obisk ne bo zadnji.....no drugo leto jo zagotvo ne bo, ker v NY k njej odhajam jaz, seveda v družbi moje francozinje :). Beba je sicer tla Europe začutila že v soboto, ko je prispela v Pariz na CDG, in upam da tudi že uspešno preklopila na našo uro.
Ker v Parizu nimajo take vročine, sem obe pripravila na temperaturni šok :)
Še sreča, da bomo naslednji teden za nekaj dni odšle na morje, ostale dni pa bomo namenile obiskom sorodnikov, prijateljev in pa seveda ogledom naše lepe deželice. Vmes  pa bom jaz pridno zjutraj skočila za kakšno urico ali dve v službo, da bom malo zložila papirje, saj bosta dekleti v Sloveniji do 19.8. in v tem času se mi bo nabral kar zajeten kupček računov.
Jutri grem še v službo, potem pa bom nestrpno odštevala ure do odhoda na letališče Brnik......se oproščam, ampak jaz se ne morem in se tudi ne bom navadila, da je naše letališče Pučnik :)

Če bo kaj časa vas bom pa malo obveščala o naših dogodivščinah ;)


slikice so sposojene iz neta

nedelja, 4. avgust 2013

Kuhanje paradižnika z dodatki

Kot kaže bom letos kljub suši dobro založena s paradižniki. Danes sem tako bolj po svoje skuhala prve 4 kozarčke. Malo sem pogledala na net malo pa po svoje.
Zdaj samo upam, da bo zadeva "prezimila", ker običajno sem paradižnik oz. mezgo/polivko/omako imela v skrinji, letos sem se pa odločila, da bo zadeva ostala v hladilniku oz. v kleti.

Tako zelo "od oka" pa še moj recept za en lonček 300ml:
500g očiščenih in olupljenih paradižnikov
2 čebuli (velikost cca marelice)
žlička soli
nekaj listkov bazilike
malo česna (po okusu-jaz sem dala česen v prahu)
malo mlete kumine
ščepec mešanice suhih italjanskih zelišč (majaron, timijan,rožmarin,origano,žajbelj, šetraj)

Vse skupaj sem dala v kozico in kuhala cca 1 uro (čebule nisem nič predhodno pražila)
Jaz sem potem vse skupaj prepasirala čez pasirko, lahko pa, če vas ne motijo peške paradižnika, tudi vse skupaj zmiksate s paličnim mešalnikom.
In tole je moj prvi kozarček...jupi :)