sobota, 05. februar 2011

Ena za punčke

Moja draga sestrica mi je prejšnji teden dala nalogo, da naj naredim nekaj za deklico ki je konec januarja pokukala na svet. Vse kar vem je, da je punčka in da ji je ima Nika.
Ideja je padla da naredim voščilnico in album (ta gre v delo danes).
Ker jaz in dojenčki nismo ravno na TI je tole za mene kar težka naloga. Ampak sem se spomnila, da je Hali pred časom imela lušne voščilnice za dojenčke.....najprej sem pol ure iskala njeno objavo, ampak to je v primerjavi s tem kar sledi mačji kašelj.
Včasih sem bila strastna štrikarca. Moja otroka sta imela toliko štrikanih puloverčkov, gamaš, kapic, copatk...., da bi lahko doma imela čredo ovčk, ki bi mi dajale volno ali pa bi mi v trgvinah lahko dajali zajetne popuste :). No pa pustimo to....
Veselo se odpravim v atelje, kjer med vsemi volnami, garni, prejicami in ostalim nisem našla roza...ok bo pa bela. Potem pa pogumno zakorakam še v sobo, kjer točno vem da so v modri škatli od čevljev pletilke. Prva modra škatla-kasete, druga modra šatla-laki za nohte, tretja modra škatla-recepti.....konec modrih škatel.....ok mogoče pa ni modra???? No na koncu ugotovim, da sem očitno škatlo vrgla stran. Res je bilo eno obdobje, ko je moja desna roka kazala znake, da ne bo uporabna za drugo kot za najnujnejša življenska opravila in mogoče sem takrat vse skupaj vrgla stran (za vsak slučaj bom vprašala še mami če nisem dala škatle njej)
No ampak da dokončam tole zgodbico......
Grem lepo nazaj v atelje, vzamem dve palčki za ražnjiče (ne sprašujte zakaj imam jaz to tam) nasnujem zanke in začnem....najprej patent-ena leva, ena desna. Potem nekaj vrst klasičnega pletenja in na koncu sem nasnula še rokavčke. O tem kako je štrikat na lesene grobe palčke ne bom pisala :)
Seveda se je potem pri dveh kovčkih za orodje začela misija iskanja perlic za na "pletilke"(zobotrebce). No na koncu, ko sem mislila, da se je vse dobro izteklo....hja spet problem.....črka N :)
S sizzixom sem iz filca izrezala črko, ampak ker je tako tanka se je strgala že pri samem rezanju ali pa je šla v franže, ko sem jo hotela na lepit......no na koncu mi je le uspelo. Vse skupaj sem prilepila z Neostikom!!

Takole zgleda naslovnica.....
....tole pa je notranjost
Zdaj grem pa delat album in upam da bo manj zapletov kot z voščilnico ;)

7 komentarjev:

 1. Iiii, kako si se pa to lepo spomnila narediti. Prav všeč mi je tale mini puloverček v delu na čestitki, LP:)

  OdgovoriIzbriši
 2. čudovita ideja... madonca a zdaj boste že vse štrikale z zobotrebci, to je izziv... lep topel pozdravček

  OdgovoriIzbriši
 3. Wau, fantastična voščilnica! Super ideja in izvedba!

  OdgovoriIzbriši
 4. Se je splačalo tudi z grobimi "pletilkami" štrikat. Ideje pa imaš in tudi rešitve zanje očitno najdeš. Čestitke!

  OdgovoriIzbriši
 5. Divna je i originalna i pokazuje da vladaš bezbrojnim umećem!

  OdgovoriIzbriši
 6. dobro si se znašla, mislim, daz albumom ne bo težav :)

  OdgovoriIzbriši
 7. No, in potem se po vseh zapletih izcimi en tak cartek in smo zadovoljne ustvarjalke in prejemniki. Kaj češ lepšega?

  OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar