nedelja, 3. april 2011
Kaj bomo pa danes jedli?
No danes je pa na jedilniku klasično slovensko nedeljsko kosilo..... Goveja župca z rezanci, ki morajo biti seveda domači, pražen krompir in govedina iz juhe. Jaz imam sicer rada krompir zabeljen z domačimi ocvirki, ampak, ker jih nisem imela nič doma in, ker se bliža sezona kopalk sem krompir prepražila samo na čebuli in zalila z juho ter dodala malo petršilja. Ker pa mora biti krožnik pisan sem si zraven narezala še en korenček, ki je prav tako pred tem plaval v juhi. Zraven pa seveda obvezno paše še skleda solate, ali pa zdaj, ko je sezona lahko postrežemo tudi regrat. DOBER TEK!!!
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
ja kje pa je župa????
OdgovoriIzbriši:) meni ni bilo nikoli jasno, ko je kdo govoril o klasičnem slovenskem nedeljskem kosilu in o renstanem krompirju ... pri nas doma ga nikoli ne jemo ob nedeljah :)
OdgovoriIzbrišiPri nas je klasika goveja in gobova juha, pečena mlada govedina za odrasle, pečene piščančje bedrce za mladino, v pečici pečen krompir, kuhana in pečena zelenjava in zelena solata.
Ker nas je ob nedeljah za mizo veliko, je na mizi več različnih jedi in prav paše pojesti vsakega po malo.
Govedina iz juhe je pa za v ponedeljek :)))