torek, 17. september 2013

Igranje v kuhinji

Po dolgem času sem spet naredila tlačenko. Upam da bo dobra, zagotovo pa bo premalo slana, ker sem jo solila samo za vzorec. Se držim pravila, da dosoli si lahko vsak po želji, če pa je hrana preslana težko še kaj rešiš.
no takole je izgledala prevrnjena iz modelčka....
 pa spodnja stran ko je bila še v modelčku
Danes pa me je mami razveselila z nekaj jurčki in menda po 20 letih (15 pa zagotovo), sem se lotila vlaganja v kis. Seveda sem rabila malo pomoči pri izbiri razmerja kis : voda, ampak mislim da mi je uspelo. No ja bomo videli čez kakšen teden :)

8 komentarjev:

  1. Razturaš, punca :-) Se vidi, da si na dopustu napolnila baterije :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. ha ha ja ja samo če bom takole nadaljevala bodo no boćiča prazne :)

    OdgovoriIzbriši
  3. o slastno,
    zadnje čase ko pridem na tvoj blog mi prebudiš brbončice-izgleda slastno
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  4. Hojla. Zgleda krasno, kaj pa recept za tlačenko. Bi se ga dalo dobit? Se bom še jaz malo igrala. Nisem še nikoli probala in vse je enkrat prvič. Čao

    OdgovoriIzbriši
  5. recept za tlačenko je ZELO enostaven. skuhaš klasično govejo juho. potem meso iz juhe narežeš na mahne koščke in položiš v model. suhaš trdo kuhana jajca(po želji) in dodaš po želji še zelenjavo iz juhe(jaz sem dala korenjček).potem pa v juhi raztopiš želatino in vse skupaj zaliješ. jaz sem po vrhu potresla še malo popra.vse skupa daš v hladilnik da se strdi. količine so pa odvisne od velikosti modela. namesto emsa lahko daš tudi kakšen prekajen jezik ali a kar oboje....varjant je veliko. upam da sem napisala dovolj razumljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala lepa. Bolj enostavno ne more biti. Če bi to prej vedela, bi se jo že prej lotila. Res se celo življenje učimo. Hvala še enkrat. Čao

    OdgovoriIzbriši
  7. no Mojca zdaj pa veselo na delo :)
    tudi jaz nisem vedela da je tako enostavno dokler mi ni ena gospa povedala za ta "trik"

    OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar