nedelja, 15. september 2013

Pri nas pa barvamo perilo....

.....no pa ne po nesreči, ampak kar nalašč :)
pri hiši je bilo kar nekaj belih brisač, ki niso bile ne za v kopalnico (ker so bile prevelie), ne za na plažo (ker so bile pač bele)
Pa sem lepo šla in kupila barve za barvanje tekstila v pralnem stroju in se lotila dela.
Dve sta modri.....
tale je pobarvana z barvo DYLON (jenas blue)
 tale je pobarvana z barvo IBERIA št.2
 tale je za mojo Tinčko in je seveda XXL PINK :)
tale zelena je IBERIA št. 30
Ena rdeča mi je pa ušla od hiše, še predno sem jo uspela pofotkat. Pobarvana je bila pa z MARABU FASHION COLOR in sicer RUBY RED št.038

Najbolj sem bila navdušena seveda nad pink, pri jeans blue sem mogoče dala malo preveč perila (dodala sem še nekaj t-shirt) in mogoče zato nisem dosega prave intenzivnosti barve - premišljujem, da bi ponovila vajo :)
Pri ruby red sem pričakovala, da bo bolj nekoliko bolj temno rdeča pa je kar konkretno rdeča, čeprav se je barvala samo ena brisača.

Čaka me še barvanje oranžne, ampak sem imela malo smole, ker je bila v škatlici samo ena barva namesto dveh, tako da moram ju3 nazaj v Antus, da mi jo zamenjajo.

3 komentarji:

  1. Lepe barve,
    nikoli še nisem barvala perila v pralnem stroju,
    po starem v loncu pa tudi že kar nekaj let ne
    si me navdušila
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Tamara je simpel kot pasulj in vse enakomerno pobarvano ker v loncu včasih pride flekasto.
    in tudi stroj se ti ne umaže...ok malo že ampak jaz dam potem naslednjič prat kakšne kavbojke ali kaj temnejšega in ni problem. rabiš pa edino še sol.....pri IBERIA 1 kozarec, pri DYLON pol kile pri MARABU pa 1 kilo in to je vsa umetnost. no pa sukanec ponavadi ostane bel (pri belih oblačilih/brisačah)če ni ravno bombažen, tako da pri t-shirt so šivi beli, pa pri dvah brisačah tudi

    OdgovoriIzbriši
  3. V pralnem stroju je res simpl barvati cote. Preizkušeno :-) Pri temnejših barvah pa je res škoda, ker se ne obarva tudi sukanec. Dobre barve si izbrala in vrhunsko rešila problem z neuporabnimi brisačami :-)

    OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar