nedelja, 16. november 2014

Moje prve samostojne.....

...praline od kar sem prišla iz "tečaja" v Parizu.
Včeraj sem končno zbrala pogum in se čisto samostojno lotila izdelave pralin v "oklepkih"
Imela sem temno čoko - Gorenjka, domačo arašidovo pasto iz francoskih arašidov in francoski Mycryo (kakavovo maslo v prahu)
No pa začnimo:
 ZELO važna je temperatura čokolade......pri določeni temp dodamo mycryo in pri določeni temp se čoko vliva v kalup, ker drugače ni šans da vam padejo ven
 domačo arašidovo pasto sem zmešala z mlečno čoko
 takole so bilo oklepki nafilani s arašidovo pasto in so čez noč čakali da sem jih danes zjutraj zalila s čoko
 in tole je moj rezultat.....niso čisto vsi lepi, kot tisti ki sem jih delala v Parizu, ampak to so moje čisti prve res samostojne praline, brez nadzora moje učiteljice in pa s slovensko čokolado. Čokolada namreč igra ZELO veliko vlogo....ne samo pri okusu ampak tudi pri obdelavi. Sploh temna in bela sta bolj gosti in včasih radi ponagajata.
V petek bodo moje drage prijateljice zadevo degustirale in v komentarjih boste upam prebrale pohvale.... ;)

10 komentarjev:

  1. Izgledajo fantastične,
    glede na sestavine
    morajo biti tudi slastne
    lep čokoladni pozdravček
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda noro dobro in verjamem da bodo kolegice uživale :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Že sam izgled je fantastičen. :-) Dobra si, da se lotiš takšnega projekta. Po mojem bodo pohvale kar deževale. :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Njamsi......, se mi kar cedijo sline...:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uuauu izgledajo perfektno ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgled je krasen. Če bodo kolegice rekle, da so zanič, mi jih prosim pošlji...saj veš, da ni lepo metati hrane v smetnjak (pri čokoladi sem pa jaz tisti kontejner). čao

    OdgovoriIzbriši
  7. Hudoooooooooo zgledajo ... so mi všeč ker so tako nenavadnih oblik ...

    OdgovoriIzbriši
  8. jaz sem prepricana, da so odlicne.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaz tudi - zagotovo so odlične. Škoda, da nisem med degustatorkami ;o)

    OdgovoriIzbriši
  10. Tako pozno prihajam na ogled, da sem že zamudila degustacijo :). Videti so super. Lp

    OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar