ponedeljek, 21. marec 2011

Brioš

Že dober teden si z mojo teto(saj veste tisto najljubšo iz Pariza) dopisujeva na temo brioš. Ona si je namreč kupila kruhomat in zdaj veselo peče brioše. Jaz sem si sicer moko kupila že dobrih 14 dni nazaj, ampak vedno je bilo kaj, da nisem prišla do tega da bi spekla svoj brioš. Enkrat nisem imela kvasa, drugič je bila doma samo margarina, tretjič je bila prepozna ura itd....
Danes sem se končno odločila, da je čas za slovenski brioš :)
Po navodilih sem zmešala moko, kvas, maslo, jajce in vodo.
Takole je začel svojo pot moj slovenski brioš.....
in potem je vzhajal.......
.......in vzhajal, pri čemer me je že močno skrbelo da bo pobegnil iz kruhomata

No in končno je bil ves dišeč in pečen
Pa še eno poziranje izven posode.....
In ker ga bom jutri odnesla v službo za malico je bilo treba preveriti, če pri vsem tem vzhajanju notri ni luknja.......ha ha če mi vrjamete da sem tale košček odrezala zaradi tega ;)
Mnjami.....odličen je!!!
Jutri bom zraven narezala še suho salamo in malica bo več kot za prste obliznit

8 komentarjev:

  1. mmmmm ....tvoj slovenski brioš izgleda odlično.
    vjerujem da je jako ukusan...mmmm

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh tale tvoj brioš pa izgleda strašno dober.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimivo, Italijani rečejo temu pandoro - zlati kruh.

    OdgovoriIzbriši
  4. no samo sporočam da brioša ni več :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, je kar iz ekrana zadišalo :))))


    Bi ga en kos zdajle.

    OdgovoriIzbriši
  6. ja če prideš do mene ni problem...bom spekla še enega :)

    OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar