sobota, 24. september 2011

Pariz 2011 2.del...

...ali kako smo delali quiche......

osnovni recept je bil:
-por
-losos
-mozzarela
-4 jajca
-100g moke
-200ml smetane za kuhanje
-300 ml mleka
-100g naribanega sira

jaz sem pri moji izvedbi spustila mozzarelo, ker jo nisem imela ostale sestavine pa sem prepolovila(približno), ker sem kuhala za dve osebi

najprej sem malo podušila por.....dodala sem česnovo sol in malo mlete kumine
ter mu dodala malo pokuhanega lososa.....potresla s toscanskimi začimbami(HOT)


2 jajca, 200ml smetane, 100ml mleka, 60g moke in 60g sira sem zmešala skupaj in prelila čez por in lososa.


pri 180°C sem pekla cca 45 min in nastalo je tole


za primerjavo pa še francoska izvedba :)


Okus je bil pri moji izvedbi nekoliko intenzivnejši, kar se tiče okusa pora in lososa.

3 komentarji:

  1. Tale recept pa mi je na kožo pisan in odlično se tole sliši in vidi. Velja probati. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi meni se tole odlično bere . Moram sprobat.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuu krasen recept.Bom kaj kmalu prizkusila tudi jaz...mogoče samo z zelenjavo...kot priloga kkašnemu meseku :-)

    OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar