Kot kaže bom letos kljub suši dobro založena s paradižniki. Danes sem tako bolj po svoje skuhala prve 4 kozarčke. Malo sem pogledala na net malo pa po svoje.
Zdaj samo upam, da bo zadeva "prezimila", ker običajno sem paradižnik oz. mezgo/polivko/omako imela v skrinji, letos sem se pa odločila, da bo zadeva ostala v hladilniku oz. v kleti.
Tako zelo "od oka" pa še moj recept za en lonček 300ml:
500g očiščenih in olupljenih paradižnikov
2 čebuli (velikost cca marelice)
žlička soli
nekaj listkov bazilike
malo česna (po okusu-jaz sem dala česen v prahu)
malo mlete kumine
ščepec mešanice suhih italjanskih zelišč (majaron, timijan,rožmarin,origano,žajbelj, šetraj)
Vse skupaj sem dala v kozico in kuhala cca 1 uro (čebule nisem nič predhodno pražila)
Jaz sem potem vse skupaj prepasirala čez pasirko, lahko pa, če vas ne motijo peške paradižnika, tudi vse skupaj zmiksate s paličnim mešalnikom.
In tole je moj prvi kozarček...jupi :)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Njami :-) Zanimivo tole z dodatki. Jaz ga skuham brez vsega in ostane v kleti. No, do januarja, ko ga zmanjka :-)
OdgovoriIzbrišiMi delamo podobno z dodatki in potem samo na testenine in je,
OdgovoriIzbrišikrasno njami
lep kozarček
pozdravček Tamara
Evo, pa se je začelo hrčkanje za zimo. Čestitke za voljo v teh vročih dneh..:):)
OdgovoriIzbrišino jaz upam da mi jih ne zmanjka do januarja....seveda če se mi ni kaj ponesrečilo pa se bodo pokvarili.....šc šc slabe misli :)
OdgovoriIzbrišija tale omakica je narejena direktno za na testenine....ok mogoče dodam še kakšno praženo slanino ali pa grah, ampak tudu brez dodatkov bo njami
Helena volje mi ne manjka ker me doma hladi klima tako da ni problem za kuhanje in pečenje :)
Ne samo dobro, še zelo lepo je videti kozarček :). Lp
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda. Jaz naredim podobno, brez zaćimb, da je bolj ponucljiv, kozarce dam prej malo v pečico, pa zdrži čez zimo.
OdgovoriIzbrišiPridna. Paradižnika letos še nisem vkuhavala, je zgleda naš bolj pozen. ;o)
OdgovoriIzbriši