.....praline
Najprej je praline pasta romala v kalupe in v hladilnik da so se strdili
Priprava čokolade za oblivanje je pomemben del postopka....temperatura čokolade mora biti prava, pri določeni temeraturi pa je treba dodati tudi kokosovo maslo v prahu
Niti ena pralina se mi ni zlomila, ko sem jih dajala iz kalupov kar pomeni da sem razmerje med praline pasto in čokolado naredila pravilno ;)
Sledilo je oblivanje, ampak, ker sem hotela malo varčevat s čokolado, se mi je malo maščevalo
in praline so bila malo spacane ker niso dovolj "plavale" v čokoladi. tri sem poskušala malo okrasit z mletimi lešniki, ampak mislim da bi bilo boljše če bi dalagor polovico celega lešnika ali pa kakšen listič mandlja. Na ene sem pa malo odtisnila vilico s katero sem jih pobirala iz čokolade ;)
Glede na to da niso skoraj nič "marmorirani" mislim da sem čokolado za oblivanje naredila zelo profi, samo premalo jo je bilo :)
Nadaljevanje sledi takoj, ko dobim nove sestavine iz Pariza, kar pa bo kmalu saj je paket že na poti.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Rabiš degusatorja? :-) Meni zgledajo popolne. Čakam nadaljevanje...
OdgovoriIzbrišiSe javljam tudi jaz sladkosnedka
OdgovoriIzbrišiizgledajo slastne
lp Tamara
Dobro ti je uspelo in verjamem, da bi se nas naslo veliko, ki bi hitro sprobale, ce je res premalo oblite cokolade ali ne. :)
OdgovoriIzbrišiMmmmm zelo so lepe, ne dvomim, da so tudi zelo dobre :).Lp
OdgovoriIzbrišiJaz bi se kar povabila na obisk.....:):):)
OdgovoriIzbrišihi hi vidim da bo treba naredit srečanje blogeric in naredit eno degustacijo :)
OdgovoriIzbrišiJaz se tudi prijavljam na degustatorsko srečanje. Bom najbolj pridna (beri po poskusila največ) degustatorka ...
OdgovoriIzbrišiKrasno izgledajo.
OdgovoriIzbrišiČokolada - degustiranje - brez mene ne bo šlo - imam zelo prefinjen okus za dobro razmerje v čokoladi - samo pokliči, vse vržem iz rok in priletim!!!!!! čao