nedelja, 02. marec 2014

Naša Angela II. del

Mogoče se še spomnite kako sem leta 2012 napisala da je moja prestolonaslednica prinesla domov kačo. No od takrat do danes se je VELIKO spremenilo. Ne samo da je Angela iz velikosti gliste postala 140 cm velika kačonka, spremenilo se je tudi to, da je naša draga punčara srbništvo prenesla na mene. Nekajkrat je zelo "eleganto" šla na morje in to ravno v času, ko je bilo treba Angeli dat miš. Seveda sem zavlačevala in zavlačevala, ampak na koncu, ko je bila kača že pošteno živčna sem se pač odločila, da žival ni nič kriva in sem ji dala obvezen obrok......in tako je ostalo vse do danes, ko imam že počasi občutek da je kača moja ne njena.
No ja pa saj kaj se čudim. Scenarij mi je mogel bit jasen tisti trenutek, ko je kačonka prišla k hiši.
Taka je po dveh letih......
 .....in takole vandrava skupaj v prenosnem terariju, saj bi bila sicer Angela res bolj ali manj sama doma.
Je pa vsaka stvar za nekaj dobra......naša kačonka je "terapevtska kača" saj je v teh dobrih dveh letih, kar jo imamo, nekaterim mojim prijeteljem in prijateljicam (ne pa vsem seveda) dokazala da ni noben gravž in, da je, ko jo primejo v roke občutek kot bi držali usnejn pas.
In tudi kar se tiče pobegov je Angela svetla izjema.....niti enkrat ni niti poskušala pobegnit, čeprav včasih, ko menjam vodo pustim terarij odprt....upam da tako tudi ostane!

Kaj naj rečem za konec......kačja babica sem :)

12 komentarjev:

 1. Moram priznati, da je vaša Angela prav simpatična,
  na koncu vse kar mali prinesejo domov ostane mamam v oskrbi,
  ni kaj
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 2. Zanimiv je tale "gožek" glede na tvojo prvo objvavo o Angeli si postala zelo aktivna pri delu z njo. Je pa res, da selj ko prej iz majhnega zraste veliko in da na koncu mame poskrbijo za vse hišnje ljubljenčke - tak je zakon "narave" :)

  OdgovoriIzbriši
 3. res ne vem kje sem imela pamet ko sem 2 leti nazaj mislila, da se bom lahko izognila srbi za našo Angie.
  ampak ok se tolažim da, ko bo enkrat poginila bom jaz tista ki bo nosila škornje iz kačje kože, seveda če me tudi takrat ne bo pretentala moja draga hči in jih bo imela ona hahaha

  OdgovoriIzbriši
 4. Nisi edina s takšno usodo. Nama je prestolonaslednik prepustil želvico :-)
  Tvoja Angelca je prava dama v roza terariju. Če ti pobegne, bomo pa itak brali v črni kroniki :-))

  OdgovoriIzbriši
 5. Kačja babica :)) Fletno družbo imaš, ni kaj :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Tudi mene je zelo presenetilo, ko sem prvic drzala kaco v rokah, da je res kot usnjen pas. Ne vem zakaj sem imela prej obcutek, da bi ti moralo biti bolj sluzasto. V primerjavi z naso legvanko, je kaca veliko bolj gladka in dejansko ni neprijetno, kot sprva mislis. Ja, tako se clovek navadi zivali :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Mmhmhm terapevtsko ali ne, nimam glih želje jo po rokah vlačit ;-) Tebi pa..svaka čast ;-)

  OdgovoriIzbriši
 8. res ne vem od kje ljudem da je sluzasta :)
  naša je včasih res malo bolj mrzla ampak potem ko se segreje je pa čisto ok
  hahahaha Hali ti pa lahko pri tvoji Tinkari preveriš kakšna je naša Angie ;)
  je pa res...eni imajo mucke, drugi kužke pa zajčke, želve, hrčke, ribe tisti malo bolj "posebni" imamo pa kače in legvane :) je pa res da smo lansko poletje "bili bitko" ker je moja draga hči prišla na idejo da bi imeli še rdečerepega udava ki zraste do 4m......no ampak na srečo sem v tej bitki zmagala !!

  OdgovoriIzbriši
 9. Te kar občudujem. Sama sem na enak način podedovala želvaka. Moram pa priznati, da se kač malce bojim.

  OdgovoriIzbriši
 10. Vidim, da jo dobro hraniš :), je že kar velika. Lp


  OdgovoriIzbriši
 11. Sorry, ampak že pogled na tvojo Angelco mi dvigne vse kocine v zrak. Pač nisem ljubiteljica živali, ki so v podobi malo večjih glist. Mislim, da bi me infarkt, če bi jo videla na 5 metrov, če pa bi jo morala prijeti v roke.... Še plastičnih kač ne prenesem. Ljudje smo pač različni in prav je tako. Uživaj, če pa pobegne, te pa prosim, da nas čimprej obvestiš. Bom kar v bajti ostala, dokler nevarnost ne mine. čao

  OdgovoriIzbriši
 12. Super barve ima tale vaša Angelca na sebi:)
  No ne vem, če bi se ravno opogumila in jo prijela v roke.
  Tudi prinas je tamlad imel prebliske, da bi si jo kupil pa je zaenkrat moral odložiti ta projekt. Zame veliko olajšanje :)
  Bodi še neprej pridna babi in čuvaj na Angelco:)
  Lp Danica

  OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar