nedelja, 09. avgust 2015

OZIMNICA

Še sem živa.....komaj ;)

Od zadnje objave se je zgodilo marsikaj.....zaradi glavobola sem pristala na urgenci in kasneje na nevro-kliniki, pa potem sem bila mesec in pol na bolniški, pa še in še.....ampak evo me tukaj sem
Zadnje dni sem bolj ali manj za štedilnikom.....
Najprej me je čakalo 8 kil paradižnika da sem ga skuhala v super omakco za testenine, potem smo v petek čistili skrinjo pri tašči in našli "muzejske primerke" zmrznjenih stvari......od skute, repe in zelja iz leta 2010, pa do cel kup jogurtovih lončkov zmiksane blitve, da o količini domačih svaljkov ne govorim :)
seveda je 3/4 vsega tega letelo v smeti. Rešila sem edino nekaj vreč ribeza, nekaj borovnic in malin, ki so imeli lanski oz. predlanski datum. vse skupaj sem zmešala, dodala malo sladkorja in vode in nastal je super dober sok kot je rekla moja Tina ;)

Tole je le nekaj kozarčkov moje skrivnostne omakice, katero smo danes degustirali na špagetih :)

Tole pa je moj mix sok....nalepkic na žalost ni, ker moj dragi ne obvlada kaj preveč teh zadevic, jaz pa sem bila v taščini kuhinji, pri sebi pa sem imela samo tablični računalnik s katerim pa nisem najbolj na TI ;)
Ampak Tina bo tako hitro praznila flaške, da nima smisla lepit etiket, taščica si bo pa menda tudi zapomnila da je v njih sok, saj podobnih stekleničk s čim drugim nima v shrambi ;)
No danes sem že v domači kuhinji čaka pa me spet ena vreča paradižnika.....dve je hvala bogu odnesla moja Tinca k fantu tako, da me je vsaj za kakšen dan rešila "diskontnega" kuhanja omake :)
Letos paradižnik spet noro dela tako, da bom verjetno kar precej časa preživela v družbi štedilnika in kozarčkov za vlaganje.

5 komentarjev:

 1. Oje, to je moralo pa biti res grozno, da si od migrene pristala na urgenci. Sama še kako dobro vem, kakšne muke prinaša migrena. Upam, da si bolje in da je vse OK. Ti in štedilnik pa sta najboljši par. Verjamem da je tako omaka kot sok odličen.

  OdgovoriIzbriši
 2. Upam, da je vse hudo za teboj in da boš odslej naprej samo še uživala, za štedilnikom, pri ustvarjanju ali karkoli boš počela.

  OdgovoriIzbriši
 3. Samo da si dobro. Čuvaj se.
  Lep pozdrav, Janja

  OdgovoriIzbriši
 4. Ostani v cvetju še naprej-tako rečemo pri nas
  drži se
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 5. Upam, da so te zdravniki spedenali in da je sedaj glavobol preteklost! Pri vas pa je paradižnik res bogato obrodil. Pri nas je precej kasen tako da ga nisem nič kuhala - žal. Drugače pa super ideja za sok iz miksa sadja - zagotovo je njami, njami ;).

  OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar