torek, 19. oktober 2010

Kostanj

Danes smo si v službi privoščili kostanj.
In ob tem sem se spomnila, da obstaja kar nekaj receptov na to temo in mogoče kakšnega celo prodam mojim finim ritkam doma :)

S kostanjem polnjeni puranji zrezki

4 puranji zrezki
20 dag kostanja
30 dag šampinjonov
včerajšnje žemlje
1,5 dl kisle smetane
0,4 dl olja
4 dag naribanega sira
sol poper peteršilj

Kostan kuhajte eno uro v vreli vodi. Olupite jih in dajte v posodo ter dobro zmečkajte z vilico. Dodajte sekljan peteršilj, 1/3 količine šampinjonov, namočene in odcejene žemlje (količina po občutku), jajce, malo soli, poper in vse dobro premešajte. Zrezke potolčemo, posolimo, popopramo, nadevamo z zmesjo in zavijemo v zvitek, katerega konec pritrdimo z zobotrebcem. Polnjene zrezke pražimo na olju z vseh strani. Dodamo preostale šampinjone, narezane na lističe, posolimo, popramo, kratko popražimo, prelijemo s smetano, zmanjšamo ogenj in pražimo še 10 minut. Potresemo z naribanim sirom ter postrežemo.

Brstični ohrovt s kostanjem

600g brstičnega ohrovta
sol
20g masla
150 g slanine
350g kostanja
1 čajna žlička ingverja

Brstični ohrovt očistimo in operemo. V osoljeni vreli vodi ga kuhamo 10 minut, da se nekoliko zmehča. Nato vodo odlijemo in ohrovt osušimo.
V večji ponvi stopimo maslo, dodamo na manjše kose narezano slanino in pražimo, dokler ne postane hrustljava.
V ponev stresemo kuhan, olupljen kostanj in potresemo z mletim ingverjem. Kuhamo še 2 minuti, nato kostanju in slanini primešamo še brstični ohrovt.
Dobro premešamo in ponudimo.

No ampak danes smo imeli kar takole pečenega v ponvi :)



1 komentar:

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar