nedelja, 31. oktober 2010

Božiček 2

No tole je še en prototip božička. Od prejšnjega se razlikuje po obliki glave in brade, velikosti oči in kapici. Zdaj moram samo še narisat kroj za kapico, ker tale je ukradena iz ene "obleke" za steklenico.
Za začetek pa bom najprej narezala rdeč papir za škatlice. Sicer sem imela med krompirjevimi počitnicami v službo pomočnika, ki je pridno vrtel sizzix-a , ampak glede na povpraševanje po škatlicah bi rabila daljše počitnice ali pa še kakšnega pomočnika :)

sobota, 30. oktober 2010

Vrečke za drobne pozornosti

No pa sem naredila prototipe za "naročnico" iz Francije :)Naredila sem dva vzorčka v tardicinalnih novoletnih barvah zelena/rdeča-zlata in pa meni prav tako lepi kombinaciji modra-srebrna.
Pri "rožicah" sem ugotovila da je vrečka lahko nekoliko večja saj je premer tega nožka malo večji od navadnega okroglega. Tako da mogoče notri spravim 6 bajader :)

Zdaj pa vrečke samo še zapakiram v kuverto in pošljem v Pariz in čakam katera vrečka bo šla potem v "masovno" proizvodnjo ;)

sreda, 27. oktober 2010

Hello Kitty

Letos sem na morju spoznala eno čudovito punco, ki sliši na ime Joli :)
V ponedeljek je bil dan za "kofetkanje" in tako sem se med drugim dobila tudi z Joli. Po obveznem tračkanju in "pucanju ventilov" po 8 urah službe sva seveda zavili še v Prometej. Seveda je bil plan samo firbcanje, ampak na koncu mi je Joli kupila tole Kitty. HVALA JOLI!!!!
Že zadnjič, ko sva jo gledale z mojo Tino mi je bilo jasno da to ni tako simpel kot moja škatlica....održeš, zgibaš, zalepiš.....ampak da bo treba pokazat kaj več znanja :)
No pa sem šla po znanje na net in našla ena navodila za podoben sistem nožka.

no tole je nožek.....
da sestavite Kitty je treba odrezat VSAJ 4 različne barve, če bo pa bolj pisana pa več....pri črni morajo nosek in učki obvezno ostati neizrezani, kar pa ni tako enostavno-jaz sem jih potem iz zadnje strani zalepila kar s selotejpom ;)
no potem pa sledi sestavljanje.....
predlagam da izberete tanjši papir ker bo sicer Kitty zelo 3D :)


nedelja, 24. oktober 2010

Vrečka

Če bi jaz v promet spravila vse moje prototipe bi bila že bogata :)
Tule je spet eden.....
Tale moja škatlica je še enkrat dokazala da je bila kljub visoki ceni pameten nakup. Najprej sem idejo o vrečki dobila pri Mariki, potem pa še v enem darilnem katalogu, ki jih zadnje 14 dni pridno pošiljajo podjetja k se ukvarjajo z prodajo poslovnih daril. Vse kupaj sem malo pomiksala in premešala in tako je nastala tale "moja" vrečka, ki jo pa pa sigurno že kje prej katera "pogruntala" in kje objavila

takole izgleda ko stoji....ok se gunca :)
ne ne tole niso lističi od voskanja dlak. sem na hitro našla en ostanek tega papirja in ga uporabila :) sem namreč prvotno mislila spredaj dodat belega snežaka pa sem potem našla zlat papir...ampak saj to je prototip :)
pa še če to vrečkico nekam obesimo.....notri gre mogoče kakšnih 5 bajader....hm ali pa samo 4 :)
No če mi že masovna proizvodnja ne steče, jih bom pa naredila vsaj kakšnih 10...toliko jih namreč nujno rabim za nekaj drobnih darilc
Sicer je pa velikost primerna za kakšen kos nakita, nekaj bonbončkov...skratka malenkosti

sreda, 20. oktober 2010

Afrika - masaii

Tale prva slika že kar nekaj časa krasi našo "osnovno" pisarno. Pred kratkim pa smo pridobili še en prostor za katerega se nekako še nismo dogovorili kako ga bomo poimenovali. No ja direktor pravi, da je to njegova soba, ki bo istočasno tudi sejna soba, jaz pa seveda navijam, da bi tam bilo tajništvo...no ja saj veste tisto, ko je pujsek sanjal koruzo :)
Za enkrat je pisarna še v fazi urejanja tako, je trenutno večnamenski prostor.
No kakorkoli že iz stare pisarne smo najprej preselili tole sliko in ker so stene precej prazne
sem jaz naredila še tale kvartet.....



Sem pa imela malo težav, saj je Eberhard Faber nehal izdelovat rjavo granitno barvo. Ampak mislim, da sem čisto ok rešila zadevo z kombinacijo dveh oranžnih okvirjev. Za naslednjo serijo bom pa že natuhtala kaj drugega....

torek, 19. oktober 2010

Kostanj

Danes smo si v službi privoščili kostanj.
In ob tem sem se spomnila, da obstaja kar nekaj receptov na to temo in mogoče kakšnega celo prodam mojim finim ritkam doma :)

S kostanjem polnjeni puranji zrezki

4 puranji zrezki
20 dag kostanja
30 dag šampinjonov
včerajšnje žemlje
1,5 dl kisle smetane
0,4 dl olja
4 dag naribanega sira
sol poper peteršilj

Kostan kuhajte eno uro v vreli vodi. Olupite jih in dajte v posodo ter dobro zmečkajte z vilico. Dodajte sekljan peteršilj, 1/3 količine šampinjonov, namočene in odcejene žemlje (količina po občutku), jajce, malo soli, poper in vse dobro premešajte. Zrezke potolčemo, posolimo, popopramo, nadevamo z zmesjo in zavijemo v zvitek, katerega konec pritrdimo z zobotrebcem. Polnjene zrezke pražimo na olju z vseh strani. Dodamo preostale šampinjone, narezane na lističe, posolimo, popramo, kratko popražimo, prelijemo s smetano, zmanjšamo ogenj in pražimo še 10 minut. Potresemo z naribanim sirom ter postrežemo.

Brstični ohrovt s kostanjem

600g brstičnega ohrovta
sol
20g masla
150 g slanine
350g kostanja
1 čajna žlička ingverja

Brstični ohrovt očistimo in operemo. V osoljeni vreli vodi ga kuhamo 10 minut, da se nekoliko zmehča. Nato vodo odlijemo in ohrovt osušimo.
V večji ponvi stopimo maslo, dodamo na manjše kose narezano slanino in pražimo, dokler ne postane hrustljava.
V ponev stresemo kuhan, olupljen kostanj in potresemo z mletim ingverjem. Kuhamo še 2 minuti, nato kostanju in slanini primešamo še brstični ohrovt.
Dobro premešamo in ponudimo.

No ampak danes smo imeli kar takole pečenega v ponvi :)



sobota, 16. oktober 2010

Abraham

Moja zelo draga prijateljica Branka letos praznuje 50.let in v ta namen sem del "organizacije" prevzela jaz. Naredila sem ji darilca za povabljene, ki pa so bila istočasno tudi sedežni red.


začelo se je z rezanjem škatlic.....
pa nato lepljenje (tu sem prelinjala, ker nobeno lepilo ni bilo ok)....

pa obvezna dekoracija kot se za abrahama spodobi....

pa lepljenje rožic in listkov....

no tole torto sem že pred časom kazala :)....

tule je razlaga vilinskih simbolov (sreča in zdravje).....

takole je moja Tinča na kamenčke z glitterjem narisala vilinčke.....

ker so bila vabila za povabljence v stilu korzetov je tudi branka dobila voščilnico na to temo.... v nje pa zelo preprosto voščilo - 50 in podpis naju s Tinčo

tole je bila miza slavljenke....


pa mize gostov.....

takole so zgledale priprave...v ozadju Malibu

do zgodnjih jutranjih ur so nekateri plesali drugi smo pa peli skupaj z Malibu-jevci. Z Joli sva bili menda tako dobri, da lahko prideva na njihov naslednji nastop kot back vokalistke. Marjan te drživa za besedo!!!!!


Draga moja Branka! Iz srca ti želim vse naj naj in vsaj še polovico toliko let :)
Tale je pa za naju z Joli :)
No tale je pa za mene ;)


sobota, 9. oktober 2010

Recept malo drugače

Hali mi je včeraj v svoji objavi dala super idejo. Danes grem na en "obisk" in, ker nisem imela časa, da bi spekla kolač, bom lepo odnesla tole "voščilnico" v kateri se skriva recept.
Idejo sem pa pobrala nekje na netu, saj mislim, da tople v vode pri izdelavi takih in drugačnih izdelkov ne bomo odkrivale. Vse kar najdemo na naših in tujih blogih je bolj ali manj déjà vu. češnjica....
vrtnice....
notranjost....
recept je prekopiran iz Damnjaninega bloga sicer pa je "last" moje tete iz Francije :) v receptu sem edino dodala mere pekača

nedelja, 3. oktober 2010

Počasi se daleč pride

Vsak čas bo december in počasi bo treba razmisliti kakšne bodo letošnje novoletne voščilnice...tiste službene in tiste privat. In seveda se vedno najde še kdo, ki se dan pred Božičem spomni da bi jih imel kakšnih 50.....
Letos sem se nekako odločila za tele bunke. Lani sem nekje na netu našla nekaj podobnega in, ker sem letos za rojstni dan dobila nestije je bila odločitev toliko lažja.

No tele ravne črte s konturo mi nekako niso šle....ali bo treba prej spit kakšnega "ta kratkega" ali pa bom to prepustila moji kitajčici
Tule sem sicer pustila malo preveč "roba" pa ni lepo okrogla, ampak drugače mi je pa tale zelo všeč
Pri tem zlatem papirju sem ga "posračkala" ker sem povaljala samo enega in ker je malo tanek se je na enih delih malo olupil....
Pa še ena z božično zvezdo. Tule so črte z glitterjem nekam sumljivo ravne, glede na to da sem jih jaz risala...hm mogoče sem prej spila kakšen kozarček ampak se ne spomnim...mogoče sta bila pa dva? :)

No ja to so za enkrat "prototipi" tako, da ko bo šlo zares in ko bom izbrala motive bodo izpadle lepše predvsem pa bolj natančne!!!

Halloween

Sicer nisem pristaš tega praznika, ampak tile dve ideji sta mi letos nekako padli v oči...ali bolje rečeno glede na tole fotko v oko :)
Vošlilnica ali vabilo:
Trenutno je na voljo samo Delux izvedba ki je tapicirana s filcem :) R.I.P.

sobota, 2. oktober 2010

Zdravje je naše največje bogasto....

....žal pa se tega zavemo šele ko zbolimo.
Že nekaj časa sem imela take in drugačne "ženske" težave, letos pa se je zaradi psihičnih in čustvenih težav vse skupaj verjetno še bolj poslabšalo.

Nekaj statističnih podatkov:
V svetu zboli za rakom letno več kot 12 milijonov ljudi, 7,6 milijona pa jih zaradi raka umre. V Sloveniji letno zboli za rakom več kot 10.000 prebivalcev, umre pa jih okrog 6.000. Najpogostejši rak v Sloveniji je pri ženskah rak dojke, pri moških pa rak pljuč.
Rak dojke je najpogostejši rak žensk v razvitem svetu in pri nas. Zbolevanje narašča, v Sloveniji letno zboli okoli 1.000 žensk, približujemo se pojavnosti v razvitem svetu (100 na 100.000 žensk). Po napovedih naj bi v prihodnosti zbolela vsaka osma ženska. Najpogosteje zbolevajo med 50. in 70. letom. Kljub večjemu obolevanju se zadnja leta smrtnost zaradi te bolezni v razvitem svetu zmanjšuje. Razloga za to sta organizirano iskanje raka pri najbolj ogroženih ženskah, t.i. presejanje in uvajanje novih učinkovitejših načinov zdravljenja. Petletna preživetja brez ponovitve bolezni, katera lahko skoraj enačimo z deležem ozdravitev, znašajo glede na podatke EUROCARE3 raziskave v Evropi od 60 % - 85 %, v Sloveniji pa 65 %.

In ko sem brala te statistike, sem videla da imam zelo "dober temelj", da ta zahrbtna bolezen doleti tudi mene. Pri nas v družini je ta bolezen vzela že dve ženski- mojo babico(ki jo žal nisem poznala) leta 1966 staro komaj 45 let, in pa leta 1991 mojo mamico staro komaj 46 let.
Seveda so tudi mene čakale take in drugačne preiskave, pa jemanje antibiotikov, taki in drugačni UZ, pregledi. Skratka zdravnikov, čakalnic in ordinacij sem imela že poln kufer.
Nazadnje me prijazni zdravnik vpraša kdaj sem bila nazadnje na mamografiji....ja še nikoli, saj tako ali tako pravijo, da se preiskava dela pri 50 meni pa do tja manjka še kar nekaj let.
Seveda pa glede na mojo družinsko anamnezo to pravilo ne velja....no pa sem dobila napotnico najprej za mamografijo. Čez nekaj dni dobim pošto, da se moram zglasit na ponovno slikanje....seveda se je moj utrip srca povečal. Ok pridem na določen dan spet v "hišo groze" ponovim slikanje, ki je seveda pokazal spremembe in sem bila takoj napotena v sosednjo ambulanto na UZ. Kakšen je bil moj pulz in pritisk ne bom pisala ker lahko koga zadane kap. Ko sem prišla na vrsto na UZ me je pa po 20 min. pregledu čakal še en tuš....punktacija. Pred očmi se mi je zameglilo in kot vsak normalen sem takoj pomislila na najhujše.
Zadnje dva meseca sem bolj ali manj živela v stresu, čeprav sem poskušala mislit na druge, lepše stvari. Poskušala sem se zamoti s 1001 stvarjo, ampak v podzavesti me je vsak dan grizlo kakšen bo izvid. Na srečo sem zadje čase obdana s ČUDOVITIMI ljudmi, ki so mi ves čas stali ob strani tako, doma kot v službi in danes, ko me je končno pričakala kuverta z izvidom so bili nekateri deležni že kar sms sporočila, saj sem želela da se prvi veselijo z mano ker je moj izvid BP. Sicer imam že januarja nov datum, ampak kje je še januar.

Vsem pa toplo polagam na srce.....če se vam zdi, da je z vami kaj narobe vztrajajte pri tem, da vas zdravnik napoti naprej in ne, da vas odpravi z receptom antibiotkov in z razlago, da je v vaših letih to normalno!!!! Za nobena leta bolečine in slabo počutje ni normalno!!!
Tako so mene pri 20 letih odpravili zaradi bolečin v hrbtenici, čez leta ko je bilo pa že prepozno se je pa izkazalo, da le ni bilo vse normalno...ampak to je že druga zgodba.

Danes je sonček in jaz sem vesela, da je moje življenje tako kot je, čeprav mi ni vedno postlano z rožicami.
Dokler bom zdrava in dokler bom imela ob sebi ljudi, ki me imajo radi in jim za mene ni vseeno, bom najsrečnejši človek na svetu, pa četudi me občasno obišče "madam DePro".