nedelja, 8. maj 2011

Lazanja

Že nekaj dni mi diši lazanja, in danes je bil ravno pravi dan za to, da jo naredim.
Testa nisem delala sama ampak sem kupila svežega, ker s tistim suhim, ki ga je treba prej pokuhat nimam dobrih izkušenj. A ja, da bi sama delala testo....ha ha ha ste pa za hece :)
Ker smo pri naši hiši mesojdke je bilo kilo mesa ravno prav :)
V bešamel sem zmešala še malo drobnjaka in petršilja, vse ostale začimbe pa so šle že v meso.
V meso sem dodala še malo paradižnika "za barvo".
Potem je sledilo nalaganje plasti...saj veste - testo, meso, bešamel, testo, meso bešamel, testo in na koncu sem v kislo smetano umešala še eno jajce in dodala nariban sir.
No tam med mesom in bešamelom je bila še vsakič ena plast naribanega mehkega sira iz slanice.....samo "ne okol govort", ker moja kitajka ne ve ;)

Takole je zgledalo pred pečenjem iz ptičje perspektive
Pa stranski posnetek

No tule se pa vidi da sva s kitajo pojedle kar konkreten kos.....o tem kako sva imele polne trebuhe pa ne bom pisala, ker se to za damo ne spodobi ;)

Ostanek bo romal v hladilnik ali pa bom za spremembo kakšen kos dala v skrinjo, in bo na jedilniku kakšen dan ko ne bo časa za kuho.



3 komentarji:

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar