sreda, 10. december 2014

Zgodba nekega štedilnika

No ne ravno zgodba kar nekega, ampak pravzaprav zgodba mojega štedilnika ;)
Začelo se je že pred nekaj časa, ko mi je crknila pečica....ok takrat se mi to ni zdelo nič hujšega. Ampak, madona december je pred vrati mi švigne čez možgane...in seveda takoj za tem PANIKA !!
Ker so moji dečki v službi jako priročni in ustrežljivi do mene, smo reveža pripeljali v našo delavnico...mimogrede pri nas servisiramo viličarje ;)
O tem, da sem mogla razstavit pol kuhinje, da smo dobili vragca ven pa ne bi pisala......se vidi, da me ni bilo doma, ko se je sestavljala, dedcem pa itak ne kapne, da hudiča vtičnica ne more bit za omarco ker MOGOČE bo treba kdaj zadevo odklopit in takrat nastane problem, ker je treba omarico nekako odmaknit....eh moški.....
Moja diagnoza je bila, da sta šla grelca (spodnji in zgornji) in to teorijo je podprl tudi moj direktor....super potem kupim grelce in to je to. Ampak predno se jaz podam v nakup, vseeno izmerijo nevemkajže in ugotovijo da grelca sta ok.....zaplet bi se lahko temu reklo.
Na srečo je v sosednji firmi dečko, ki je pred časom podoben štedilnik popravil mami. Pa gleda in gleda in tuhta - tukaj si morate malo predstavljat Baltazarja ko hodi gor in dol.
In kar naenkrat ideja.....hja ventilacijska pečica in ventilator ima svoj grelec......jao jao če bi tako vedela bi lahko že prej pekla - pač navadno ne ventilacijsko ;)
Skratka danes je moj lepotec spet doma. Res je star 15 let ampak prvič na popravilu in jaz ga ne zamenjam za nobeno steklokeramiko, indukcijo al kaj vem kaj so zdaj za eni štedilniki v modi :P
Stara klasika 3 plin 1 elektrika (če ravno sredi nedeljskega kosila zmanjka plina) pa električna pečica.....ZAKON !
No takole je moj revček čakal na popravilo....
in spet doma :)
takole sem pa danes takoj preverila če pečica dela.....
jupiii dela ;)

Božiček nič se ne boj......tudi letos te bodo čakali pišoti in mleko, ti samo glej, da mi boš kaj prinesel.....saj veš kaj sem ti napisala na seznam....tisti doooooolgiiiiiii je moj

recept je pa od Flo

https://www.youtube.com/watch?v=OoZxAX745cQ&app=desktop

7 komentarjev:

  1. super da imaš tolko mojstrov pri hiši ;) ja to s plinom in nedeljo mi je pa še kako znano ;) kaj pa recept za to slastno pecivo?lepo peko še naprej ti želim ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ijoj, sem se nasmejala tvoji zgodbi! :-)) Domači mojstri so zakon! Mislim, da bi ti moj dragi potrdil glede plinskega štedilnika, ker se bojim, da bo naš steklokeramični fensi šmensi štedilnik lepega dne postal neznani leteči predmet... :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti imaš pa rs kopico pridnih moških okoli sebe. Važno, da so poštimali in da bodo dobri možje dobili svoje piškote z mlekom :).

    OdgovoriIzbriši
  4. No, to pa je res prava zgodba in sem vesela, da se je vse dobro izteklo, da ga imaš spet doma in da deeelaaaa :) Tole zgleda slastno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Konec dober vse dobro....mi smo se zabavali ob tvoji zgodbi, tebi je šlo pa sigurno vsaj malo na jok....kako se ženske čustveno navežemo na ta naša "osnovna sredstva". Važno je , da imaš prijatelja spet doma in da veselo peče...zgleda njami ampak kaj je to njami (kot listnato testo z nekim nadevom?????..Vilinke imajo prav...ženska!!!! RECEPT!!! PROSIM !!!! LEPO PROSIMO. Hvala čao

    OdgovoriIzbriši
  6. a ja recept bi rade :)
    https://www.youtube.com/watch?v=OoZxAX745cQ&app=desktop

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala lepa, ne bi nikoli pogruntala, da so to kuhana jabolka. čao

      Izbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar