nedelja, 27. september 2009

Ko kuham....

......milo.
Ker je že kar nekaj let od kar sem nazadnje ulivala milo, sem se zadnjič odločila da je čas da preverim če to še obvladam.
Nabavila sem bazo za milo, kalup je bil že doma, na maminem vrtu sem "nakradla" žajbelj in ognjič, nekje iz naftalina pa sem zvlekla še sivko in pa v kopalnici našla ostanke barvne soli za kopel.
Po navodilih sem stopila bazo, jo zlila v modelčke in nato dodala v vsak kalup svoj dodatek. Ognjič sem sicer najprej hotela dat cel cvet, ampak se je nekako zvil skupaj, tako da sem potem natrgala samo lističe in jih dala v milo. Pri soli pa je treba pazit, da jo enakomerno potresemo, ker se v nasprotnem primeru naredi kepica, ki jo je potem težko lepo razporedit po kalupu (to se mi je namreč zgodilo pri oranžni soli)
Ko se je vse skupaj ohladilo in strdilo sem mila enostavno porinila iz kalupa in rezultat je tu. Mogoče se malo mešajo dodatki in relief kalupa, ampak mislim da je vseeno dobro izpadlo.
Jaz danes nisem uporabila nobenih umetnih barvil in eteričnih olj, po želji pa se lahko kupi barvila (na 250g cca 2g barve) in doda nekaj kapljic eteričnega olja (na 100g baze cca 5 kapljic)
Pa veliko veselja pri "kuhanju" mila :)

5 komentarjev:

  1. O spet nekaj novega, vsaj zame :), pa še všeč mi je....a bom za 1x še malo počakala s tem, ker moram še ostale zaloge porabiti :)...sicer pa sem pri meni nikoli ne ve :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prozorna osnova, čudovito. Jaz sem poskušala samo s topljenjem mila, pa sem imela vedno težave s tem, mogoče bi lahko po tvojem načinu malo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Interesantni kalupi! Sapuni mnogo lepo izgledaju!!!
    Gde si nabavila kalupe?

    OdgovoriIzbriši
  4. kalupe mislim da sam nabavila u Prometej-u Ljubljana.

    OdgovoriIzbriši
  5. JA hudo dobra mila.. jaz imam samo kalupe, čakajo na boljše čase.. si mi pa dala zagon, da bi res poskusila.. če ne dam kalupe na dražbo.. :) lep dan ti želim

    OdgovoriIzbriši

Thank you so much for comment
Hvala za tvoj komentar